Již jen jeden den nás dělí od další korporátní události technologické společnosti Apple, od níž se očekává oznámení nového modelu iPhone a údajně i nového produktu (mnozí spekulují o hodinkách iWatch). Oznámení dostalo akcie technologické modly na nová maxima, v očekávání dalších rekordních prodejů nového telefonu. Spekulovat na úspěch nového iPhonu se však nemusí pouze skrze akcie Applu. Proxy investicí do Applu se můžou stát i akcie výrobce power management čipů, Dialog Semiconductor (75 % tržeb tvoří prodeje Applu). Silná závislost na jednom zákazníkovi však může být i Achillovou patou, což akcie prokázaly v loňském roce (viz graf č. 1).

Firma na to reaguje rozšiřováním své zákaznické základny (Samsung, Intel, Xiaomi), a co je důležité, vývojem nových produktů. V poslední době tak společnost navázala spolupráci s firmou Energous na vývoji technologie pro bezdrátové dobíjení. Tento tah je vyústěním loňské akvizice společnosti iWatt. Tyto kroky v podobě sázek na technologie, které v blízké budoucnosti můžou najít silné uplatnění mezi spotřebiteli, se skrze vylepšené vlastnosti čipů promítají i ve zvyšující se prodejní ceně čipů a vyšších marží firmy.

Z pohledu fundamentu se pro příští dva roky očekává růst tržeb o 15 % a firma plánuje splacení svého dluhu, který vznikl v důsledku poslední akvizice, když očekává pokračující růst volného cash flow v dalších letech.